top of page
Ara

Sprinkler Test Drenaj

  • Yazarın fotoğrafı: Ahmet Onur Akyazıcı
    Ahmet Onur Akyazıcı
  • 26 Oca 2021
  • 1 dakikada okunur

NFPA ye göre, test drenaj vanasını açıp sistemi boşalttığınızda, kör kısımlarda kalabilecek su miktarları ve bu kör kısımlara nasıl çözümler bulunmalı aşağıdaki şekilde anlatılmış; (NFPA 8.16.2.5.2 )


Eğer kör bölgede kalan su miktarı 189Lt den fazla ise, sistemin ulaşılabilir bir noktasına 1" den küçük olmamak kaydı ile bir drenaj vanası koyulmalıdır.


Eğer kör bölge kalan su miktarı 189 Lt den az, 18.9 Lt den fazla ise, buraya da 3/4" veya daha büyük ebatta bir drenaj vanası koyup ağzına kör tapa takmalısınız.


Eğer kör bölgede kalan su 18.9 lt den daha az ise, bu noktada drenaj için bir vanaya ihtiyacınız bulunmuyor. Sprinkler demontajı yada kaplinden söküm yapılarak içerdeki su boşaltılabilir.




Başarılar.



 
 
 

Comments


Commenting on this post isn't available anymore. Contact the site owner for more info.

©2019, AO Mekanik Mühendislik San. Ve Tic. Ltd. Şti.

bottom of page